В Одесі свята люблять і вміють їх організовувати і проводити. Нинішній, 25-й, день народження Держави в місті біля моря вирішили святкувати п’ять днів.


Разом з одеситами в ньому візьмуть участь 12 тисяч людей із усіх регіонів країни й далекого зарубіжжя. В Одеському національному театрі опери й балету 22 серпня відбудеться благодійний творчий проект «З любов’ю зі Львова».


«З любов’ю зі Львова» — це авторський мікс, який подарує неповторній Одесі музичне побачення зі Львовом. Режисер-постановник дійства — народний артист України Василь Вовкун.


Артисти арт-кабаре представлять одеситам і гостям міста ексклюзивне танцювально-музичне шоу, яке дасть змогу глядачам зануритися в атмосферу прадавнього Львова.


А перлиною свята стане Восьмий Вишиванковий фестиваль, що має в Одесі величезний авторитет, і який уже змагається зі знаменитою Юмориною.

 

Цього року планують встановити новий рекорд ланцюжка людей у вишиванках. Торік до цієї акції долучилося 3 155 учасників.


Крім того, на Приморському бульварі працюватимуть ярмарок народних майстрів з усієї країни та яскраві фотозони. Тут же виступлять молоді поети і сучасні українські виконавці.


Цього року до традиційних заходів фестивалю додалися нові: показ стилізованого українського одягу, перший публічний масовий диктант з української мови і ранковий забіг у вишиванках.


Фестиваль вишиванок відбудеться за підтримки одеської міської ради.


Вишиванковий фестиваль — патріотичний проект на півдні України, мета якого — популяризація української культури. Фестиваль щорічний і проводиться з 2009 року. Він є суворо аполітичним. Будь-яка політична символіка на святі заборонена.


Фестиваль організовує молодь міста — оргкомітет Вишиванкового фестивалю (ГО «Вишиванковий фестиваль»), куди входять і представники різних неполітичних молодіжних організацій міста, і просто студенти й школярі.


Над Потьомкінськими сходами буде розгорнуто   25-метровий український прапор. А над ним на 25 повітряних кулях майорітимуть прапори Одеси та України.

Одеса.