16 серпня 2016 року на Кушугумському кладовищі Запоріжжя відбувся мітинг-реквієм. Нагадаємо, що з 1 жовтня 2014-го саме тут було поховано 118 невідомих бійців, загиблих під Іловайськом. Нині 39 з них завдяки ДНК-експертизі упізнані й перепоховані в інших регіонах України. Ще трьох родичі залишили тут — на Алеї слави Кушугумського кладовища.


А 17 серпня в Токмаку поховали 25-річного Максима Шумака. 12 серпня позиції 53-ї окремої механізованої бригади потрапили під артилерійський вогонь. Максима було тяжко поранено, і за добу він помер у лікарні міста Бахмут. Боєць відслужив більше року і став 119-м запоріжцем, який загинув у зоні АТО.


Тим часом надійшло повідомлення про смерть волонтера із Бердянська. Віктор Нестеренко загинув у селі Чермалик Волноваського району. Нічний артобстріл із боку російських військових та найманців завершився численними руйнаціями житлових будинків, пошкодженням газопроводу, пораненням чотирьох українських бійців та смертю волонтера. 62-річний бердянчанин працював тут майстром із ремонту військової техніки.

Запоріжжя.