16 серпня 2016 року на Кушугумському кладовищі Запоріжжя відбувся мітинг-реквієм. Нагадаємо, що починаючи з 1 жовтня 2014 року саме тут було поховано 118 тіл невідомих бійців, загиблих під Іловайськом. Станом на сьогодні 39 із них (завдяки ДНК-експертизі) були опізнані й перепоховані в інших регіонах України. Ще трьох опізнаних родичі залишили на місті поховання -- на Алеї слави Кушугумського кладовища.

 

У Токмаку 17 серпня поховали 25-річного Максима Шумака. 12 серпня позиції 53-ї окремої механізованої бригади потрапили під артилерійський вогонь. Максима було важко поранено і за добу він помер у лікарні міста Бахмут. Боєць відслужив вже понад рік і став 119-м запоріжцем, який загинув в зоні АТО.

 

Тим часом надійшло повідомлення про смерть волонтера із Бердянська. Віктор Нестеренко загинув в селі Чермалик Волноваського району. Нічний артобстріл з боку російських військових та найманців завершився численними руйнаціями житлових будинків, пошкодженням газопроводу, пораненням чотирьох українських бійців та смертю волонтера. 62-річний бердянчанин працював тут майстром з ремонту військової техніки.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України