У Дніпрі патрульна поліція й еко-активісти об'єднали зусилля у боротьбі із забруднювачами довкілля. Спільну роботу розпочнуть уже з вересня.

 

Як розповів журналістам начальник патрульної поліції Дніпра Володимир БОГОНІС, правоохоронці вже тренуються: "На практиці відпрацьовуємо ті статті законодавства, які стосуються екології. Нині звертаємо увагу на автомийки біля Дніпра, зокрема, наглядаємо за цим із води за допомогою патрульних катерів. Другий момент -- незаконна вирубка зелених насаджень". Вже є певні успіхи: у літній період виявили та задокументували 25 фактів забруднення води мийками машин та три факти вирубки дерев, один із яких - масштабний".

 

Щодо активістів, то з вересня в обласному центрі, як розповів координатор Екопатруля Михайло КРУТІКОВ, розпочнуть роботу мобільні групи по 2--3 особи. Вони виявлятимуть порушників та передаватимуть інформацію правоохоронцям.

 

Керівник Екопатруля Тетяна ЛАМПІКА повідомила, що активісти не тільки "хапатимуть за руку". На сторінці у Facebook вони вже анонсували акцію "Чисте місто", у рамках якої по заявках обіцяють прибирати невеликі стихійні звалища у районах. Окрім "сигналу", потрібні фото та участь у прибиранні самих мешканців. Перший такий суботник запланували на 30 серпня.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України