Неоціненну допомогу родинам воїнів, полеглих в зоні АТО, надає в Новоукраїнці волонтер із Харківщини Марина ХАПЕРСЬКА. Жінка родом з Новоукраїнки, тож, налагодивши співпрацю з міським головою Олександром КОРІННИМ та низкою закордонних волонтерських організацій, вона вже не раз передавала валюту, одяг, набори для творчості, шкільне приладдя, взуття і засоби гігієни, які надсилають родинам загиблих військових Валерія та Іван ФАЛЬКІВСЬКІ (США), члени Українського Конгресового комітету Америки (відділ на Лонг-Айленд, штат Нью-Йорк, голова Степан КУНИЦЬКИЙАнна та Олег АЛЕКСЄЄВИ (ФРН).

 

На знімках:

 

родина Віталія ЯРЕМИ і волонтерка Марина ХАПЕРСЬКА
взяли участь в обговоренні в міській раді
питань вшанування загиблих учасників АТО

 

(зліва направо)
дружина, син та батько полеглого бійця Віталія ЯРЕМИ.
У другому ряду
радник голови Кіровоградської ОДА
з питань допомоги військовослужбовцям в зоні АТО
в Новоукраїнському районі
Ігор РЕВЕНКО,
Марина ХАПЕРСЬКА
та міський голова
Олександр КОРІННИЙ

 

син загиблого героя Святослав.

 

Передають представники української діаспори гуманітарну допомогу й бійцям, які продовжують нести службу на сході країни.

 

Співпраця з благодійниками розпочалася майже два роки тому. Перше знайомство відбулося в соціальних мережах. "На той час я народила другу дитину, пішла у декретну відпустку і вирішила, що повинна допомагати нашим армійцям, чим зможу. Розпочала з приготування сухих борщів, які відправляли хлопцям через "Нову пошту" та інших волонтерів, які їздили на передову. Марина Хаперська налагодила тісний зв'язок саме з бійцями 53-ї бригади. Допомагати доводилося не лише продуктами, а й одягом, військовою амуніцією, запасними частинами до техніки тощо.

 

Про дітей, чиї батьки загинули в АТО, Марина дізналась від мешканки Новоукраїнки Ірини РУБЛІ. Саме вона й стала місточком довіри між волонтеркою, міською владою та зарубіжними благодійниками. Чергова зустріч у міській раді об'єднаної територіальної громади відбулася з осиротілою родиною бійця Віталія ЯРЕМИ.

 

"Ми вдячні, що про нас не забувають, вдячні за підтримку і розуміння нашого горя", -- кажуть рідні героя. Кошти, які передала родина Фальківських, його дружина Галина вирішила витратити на підготовку сина до школи та на його оздоровлення. Зізнається, що кілька років мріяла повезти Святика на море. Тепер це стане можливим.

 

...Маленький Святослав знайшов собі нових, але вірних друзів, які, як янголи-охоронці, завжди незримо будуть поряд із ним. Їхню присутність він відчуватиме і в свята, і в будні. Тепер він під опікою тих, кому небайдужа його подальша доля.

 

Олена КОМІСАРЕНКО.

Фото автора.

 

Новоукраїнка.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України