Газогон від свердловини в селі Біла Церква Рахівського району до селища Солотвине Тячівського району на Закарпатті почали прокладати фахівці Львівської філії ПАТ "Укргазвидобування". Роботи планують завершити до кінця нинішнього року. У стислі терміни вдалося запустити свердловину, яка через різні бюрократичні перепони простоювала з лютого 2014-го.

 

-- Введення газогону в дію дасть змогу відновити газопостачання Солотвина, яке функціонувало в радянський період, а в перспективі подати газ і до Білої Церкви -- в одне з найбільших сіл Рахівщини, яке досі не газифіковане, -- наводить слова Геннадія МОСКАЛЯ прес-служба ОДА. -- Необхідна проектна документація вже розроблена.

 

Керівник області також зазначає, що паралельно ведеться дослідно-промислове розроблення Лютнянської -- другої площі, де залягає природний газ -- біля села Тихий Великоберезнянського району. Вже пробурено одну свердловину з середньодобовим дебетом 50 тисяч кубометрів газу. Після підтвердження промислового припливу газу буде вирішуватися питання його подальшої передачі споживачам. Звичайно, насамперед мешканцям Закарпаття.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України