Кримських журналістів підтримують у прагненні донести об’єктивну та неупереджену інформацію про військову агресію

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації заслухав інформацію Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ стосовно розслідування справ про перешкоджання діяльності журналістів під час акцій протесту та Євромайданів.
Депутати, які виступали, та експерти констатували, що, незважаючи на зміну керівництва МВС та ГПУ, слідство практично не зрушило з місця. А тому Комітет з питань свободи слова прийняв пропозицію голови комітету Миколи Томенка провести відповідну зустріч з міністром внутрішніх справ, створити спільну спеціальну слідчу групу МВС та Генпрокуратури.
 Обговорюючи ситуацію стосовно діяльності журналістів під час акцій протесту, профільний Комітет Верховної Ради також звернув увагу на ситуацію в Криму, де здійснюється масове перешкоджання діяльності працівників ЗМІ. З огляду на це комітет ухвалив звернення до кримських журналістів, де висловив їм підтримку в прагненні донести об’єктивну та неупереджену інформацію стосовно військової агресії Росії на території Криму, а також звернувся до правоохоронних органів України із закликом зробити все, щоб покарати винних військовослужбовців Російської Федерації чи так званої «народної самооборони Криму», що перешкоджають діяльності журналістів та не дають можливості їм здійснювати свої професійні обов’язки.
Підбиваючи підсумки, Микола Томенко (на знімку) сказав: у справі свободи слова та доступу до об’єктивної інформації робиться все, щоб на території Криму, яку намагається окупувати Росія, взагалі заборонити професію журналіста.
Крім того, парламентський комітет, як повідомляє його прес-служба, підтримав пропозицію Кабінету Міністрів про звільнення Олександра Курдіновича з посади голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України за власним бажанням.
Він також поінформував, що Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити постанову про аналіз ситуації, що склалася на ринку цифрового мовлення. 
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.