Волонтер із Харківщини Марина Хаперська родом із Новоукраїнки, тож вирішила налагодити співпрацю з міським головою Олександром Корінним та закордонними волонтерськими організаціями для допомоги нашим героям та їхнім сім’ям. Вона вже не раз передавала кошти, одяг, шкільне приладдя, які надсилають родинам загиблих військових Валерія та Іван Фальківські з США, Анна та Олег Алексєєви (Німеччина) та інші благодійники.

 

Співпраця з небайдужими розпочалася майже два роки тому. «На той час я народила другу дитину, пішла у декретну відпустку і вирішила, що повинна допомагати нашим армійцям. Розпочала з приготування сухих борщів. Марина Хаперська налагодила тісний зв’язок саме з бійцями 53-ї бригади. Допомагати доводилося не лише продуктами, а й одягом, військовою амуніцією, запасними частинами.


Про дітей, чиї батьки загинули в АТО, Марина дізналась від мешканки Новоукраїнки Ірини Рублі. Саме вона й стала місточком довіри між волонтеркою, міською владою та зарубіжними благодійниками. Чергова зустріч у міській раді об’єднаної територіальної громади відбулася з осиротілою родиною бійця Віталія Яреми.


«Ми вдячні, що про нас не забувають, вдячні за підтримку і розуміння нашого горя», — кажуть рідні героя. Кошти, які передала родина Фальківських, його дружина Галина вирішила витратити на підготовку сина до школи та на його оздоровлення.


Новоукраїнка
Кіровоградської області.

 

Під час зустрічі у міськраді.

Фото автора.