За підозрою у причетності до сутичок на площі Леніна в Донецьку затримано чотирьох осіб, усі вони — громадяни України. Міліція ідентифікувала ще 300 учасників побиття.

Про це повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області Костянтин Пожидаєв. За його словами, громадський порядок на мітингах охороняли 300 співробітників міліції і бійців внутрішніх військ. «Міліція вжила всіх заходів і, на мою думку, діяла вміло і злагоджено. На жаль, без жертв не обійшлося. Я призначив службове розслідування, за підсумками якого буде зроблено певні кадрові висновки», — сказав начальник міліції. Відповідаючи на запитання журналістів, головний міліціонер області зазначив, що використати водомети для розгону агресивного натовпу дала змоги погода.

Прокурор області Микола Франтовський розповів, що розпочато перевірку стосовно посадових осіб місцевого самоврядування, які дозволили проведення двох мітингів на одній території і майже одночасно. «Є деякі питання і претензії до працівників органів внутрішніх справ. Ми проводимо сьогодні розслідування кримінального провадження стосовно працівників міліції та їхньої бездіяльності», — повідомив прокурор.

Міський голова Олександр Лук’янченко звернувся до мешканців міста і повідомив, що міська рада проситиме суд заборонити масові акції в центрі міста, заплановані на суботу й неділю. На момент підготовки інформації про засідання суду не було. А тим часом на площі Леніна донеччани у п’ятницю несли квіти на місце загибелі Дмитра Чернявського, який дістав смертельні ножові поранення після нападу на учасників мітингу за єдність України.

На знімку: донеччани несуть квіти на місце загибелі учасника мітингу за єдність України.

 

Фото автора.