До кінця року у Дніпрі визначаться із долею відомого довгобуду, своєрідного символу обласного центру -- готелю "Парус". Про це розповів журналістам заступник міського голови -- директор департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Михайло ЛИСЕНКО. За його словами, нині відбуваються переговори із власниками будівлі щодо її демонтажу. Розглядають різні варіанти. Один -- надання рівноцінної земельної ділянки у межах міста замість тієї, де розташовується готель. Інший -- викуп коштом міського бюджету і подальший розгляд її як нового інфраструктурного проекту.

 

За словами заступника міського голови, нині чи не найдешевше, швидше та безпечніше демонтувати будівлю шляхом вибуху. Зокрема, велися перемовини із кількома світовими компаніями, що займаються таким видом робіт, під час яких на міську владу вийшли представники Discovery. Телекомпанія готова розглянути варіант із знесенням-вибухом і частково компенсувати кошти за це, якщо їй нададуть ексклюзивні права на зйомку всього процесу.

 

Нагадаємо, що будівництво готелю "Парус" в обласному центрі розпочалося у 1975 році. Проектом передбачалося 28 поверхів. Із 1984-го обсяги будівельних робіт почали зменшуватися, а пізніше зовсім припинились. У 2005-му недобудований готель на аукціоні продали приватним власникам. До речі, 3 травня 2014 року за один день місцеві активісти зобразили на будівлі величезний, розміром у 17 поверхів, жовтий тризуб на синьому тлі.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України