Державна служба надзвичайних ситуацій України передала рятувальникам Кіровоградського гарнізону сучасний спеціальний автомобіль MAN. Порівняно з автоцистернами застарілого зразка він більш як удвічі економніший у витратах пального. Крім того, його двигун відповідає стандартам безпеки ЄС. Оснащення системою стабілізації запобігає потраплянню автомобіля в неконтрольований занос та надійно захищає від позаштатних ситуацій.

 

На знімку:

 

біля нової техніки,
яка розпочинає бойове чергування

 

Фото
прес-служби УДСНС
в Кіровоградській області.

 

Також спецавтомобіль має свої рятувально-тактичні переваги. Він доставляє до місця пожежі чотири тонни води та 300 літрів піноутворювача і може подати до осередку пожежі за допомогою насоса ПН-60 16 стволів "Б" (старий АЦ-40 (130) 63Б містить 2350 літрів води та 170 літрів піноутворювача і подає до місця пожежі лише 11 стволів).

 

Вручаючи ключі від нового автомобіля, який відтепер перебуватиме в бойовому розрахунку ДПРЧ-1 м. Кропивницький, начальник обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій МИРОНЮК побажав, щоб спеціальна техніка стала запорукою надійного захисту безпеки жителів області, але щоб рятувальникам довелось здійснювати на ньому якомога менше бойових виїздів.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Голос України