Меморіал пам'яті Героїв АТО врочисто відкрито у прикордонному місті Могилів-Подільський на Вінниччині (на знімку), а площу, де він розміщується, рішенням міськради назвали "Площа Героїв".

 

Фото
надано департаментом інформаційної політики
Вінницької ОДА.

 

Шістнадцять могилівчан віддали життя за незалежність держави в боротьбі із сепаратистами, підтримуваними російськими бойовиками на Донбасі. Кожного з них міський голова Могилева-Подільського Петро БРОВКО назвав поіменно у своєму виступі перед громадою. Це прикордонники Олег ГЛУЩАКОлександр ДЗЮБЕЛЮКВолодимир БЛАЖКОВіктор СОКОЛОВСЬКИЙПавло ДМИТРЕНКОрозвідник 128-ї гірсько-піхотної бригади Євген ГЕРАСЕВИЧдобровольці Андрій БРОВІНСЬКИЙСергій ВОЗНЮКВолодимир КОНЯГА, мобілізовані Максим ЧОРНОКНИЖНИЙАндрій КРИЛОВСергій КЕРНИЦЬКИЙ, боєць полку "Азов" Владислав ДЮСОВ, нацгвардієць Віктор ДОЛІНСЬКИЙ, айдарівці Ігор РИМАР та Сергій КОВРИГА. Наймолодшому з них -- Владиславу Дюсову -- виповнився лише 21 рік.

 

Їхні портрети вирізьблено скульпторами з каменю на гранітній стіні, встановленій у центрі міста на вході до міського парку. А над ними слова: "Слава Україні! Героям Слава!".

 

Вшанувати пам'ять земляків-Героїв прийшли згорьовані матері та батьки, дружини та діти загиблих, волонтери, військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону, їх побратими з підрозділів "Айдар" та "Азов", місцевої "Народної самооборони", "Козацького полку", всеукраїнської громадської організації "Катарсіс", іноземні гості у складі делегацій міст-побратимів Шаля (Словаччина) і Каврилья (Італія), керівники обласної влади -- голова Вінницької облради Анатолій ОЛІЙНИК та керівник ОДА Валерій КОРОВІЙ. Вони вручили учасникам АТО та волонтерам державні нагороди і відзнаки органів місцевого самоврядування. Поети місцевої студії зачитали вірші, присвячені кожному з 16 полеглих.

 

Меморіал Героїв зведено за гроші меценатів і силами громади. Зокрема, коштом родини підприємця депутата Вінницької облради Геннадія ВАЦАКА споруджено фонтан, протяжністю 40 метрів. Водограй органічно довершує цілісну композицію Площі Героїв.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України