На будівлі Дніпропетровської ОДА засяяв найбільший світлодіодний національний стяг, а міськраду прикрасили 300 синьо-жовтих полотен.

 

Велетенський прапор на облдержадміністрації монтували майже тиждень. Його довжина понад 60 метрів, ширина -- майже 30, повідомляє прес-служба ОДА. Аби засяяла вся будівля, на її фасаді встановили 110 прожекторів з 2328 світлодіодами. Така кількість останніх тягне на рекорд. Світловим дивом вже зацікавилась Книга рекордів України.

 

Національний стяг вночі видно із висоти пташиного польоту. Такий подарунок обласна влада зробила країні до її 25-річчя.

 

За словами підрядників, у проекту були певні технологічні особливості. Оскільки жовтих світлодіодів не існує, одержали колір за допомогою бурштинових та зелених пристроїв.

 

Виконали підсвітку за останніми енергозберігаючими технологіями.

 

А, власне, головне національне свято у місті відзначали цікавими та різноманітними заходами. Так, о дев'ятій ранку в Дніпрі біля театру опери і балету зібралися учасники забігу у вишиванках. Найменшій було два рочки. Малеча віком до 6 років долала стометрову дистанцію разом із батьками. Глядачі палко підтримували малих патріотів. Також відбулися старти на 500 і 1000 м (дитячі, для учасників від 7 до 15 років) та дорослі -- на 3 і 5 км.

 

А на Фестивальному причалі на великому екрані у прямому ефірі транслювали парад, який тривав у Києві. Подивитись на нього прийшло чимало містян. До речі, тут передбачили і місця для сидіння. Цю святкову локацію прикрасили синьо-жовті прапори та намети із національним колоритом -- свої експозиції-презентації представили обласний центр, міста та райони Дніпропетровщини.

 

Усім охочим цього дня також запропонували вирушити на аеродром у селі Майське на унікальний фестиваль "Вільне небо", де на глядачів очікували виступи парашутистів та пілотажне шоу. Дістатися до місця призначення можна було із трьох міст регіону -- Дніпра, Павлограда та Синельникового.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України