У Кам'янському побудують перший сучасний полігон для складування твердих побутових відходів. Нині розпочато перший етап робіт, завершити який планують до кінця року. Кошти для облаштування сучасного полігона, що відповідатиме усім санітарним вимогам та стандартам -- 24 млн. грн. -- виділила область, повідомляє прес-служба міськради. Його будівництво включатиме п'ять етапів. Того сміттєзвалища, яке зведуть цьогоріч, Кам'янському вистачить на три роки. За цей час завершать інші черги робіт. Як зазначив міський голова Андрій Білоусов, чинний проект, крім усього іншого, передбачає й будівництво спеціального майданчика під сортувальну лінію.

 

Фото
прес-служби міськради.

 

Окрім того, на баланс місцевого КАТП-042802 надійшли чотири нові сміттєвози марки "FOTON", придбані коштом обласного екологічного фонду. Ці авто із заднім механічним завантаженням призначені для вивезення сміття з євроконтейнерів. Комунальники вже випробували техніку і лишились задоволені її функціональністю та якістю збірки відходів. Серед плюсів машин, зокрема, зручне керування автомобілем. Також сміттєвози обладнані звуковими сигнальними програмами і камерами заднього виду.

 

До сучасних сміттєвозів найближчим часом додадуться 150 нових євроконтейнерів, які також придбають коштом області. Вони практичніші, закриваються, що не дозволяє непотребу розлітатися. Перші із них планують встановити у закладах бюджетної сфери --школах, дитсадках, лікарнях. Усе ж місто переводитимуть на євроконтейнери уже в 2017-му.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України