Учора в центральних регіонах Італії, що зазнали руйнувань кілька днів тому, сталася серія повторних землетрусів, інформує DW. Через масштабні пошкодження та численні жертви уряд країни запровадив надзвичайний стан у постраждалих зонах.


Кількість загиблих уже сягнула 268 осіб, але рятувальники припускають, що остаточне число може перевищити 300. При цьому щонайменше 400 людей потрапили до лікарень, пише AP. Під завалами ще можуть бути десятки постраждалих, і шанси на їхній порятунок меншають. Стихійне лихо завдало шкоди і культурній спадщині: більше 300 історичних будівель зазнали пошкоджень.


Влада вирішила виділити додатково 50 мільйонів євро допомоги постраждалим та для усунення наслідків землетрусу. Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці доручив міністерству економіки тимчасово припинити брати податки з потерпілих від землетрусу. Міністерство культури Італії заявило, що направить на допомогу постраждалим усі кошти, які будуть зібрані від продажу квитків у музеях у найближчий тиждень.


Президент України П. Порошенко доручив МЗС провести консультації з італійськими партнерами і запропонувати допомогу українських рятувальників та лікарів для подолання наслідків лиха.

 

Наслідки землетрусу в Аматриче, що в Центральній Італії.

 

Фото Xіnhua/Укрінформ.