Чехія планує видати робочі візи ще 4 тисячам українців. Запроваджується також нова система, яка дозволить працевлаштовуватися українським заробітчанам без посередників. Чеський роботодавець подаватиме заявки на потребу в робочій силі, зазначаючи кількість працівників, і сам знаходитиме їх в Україні через дипломатичні установи.


Про це поінформував Генеральний консул Чеської Республіки у м. Львові Мирослав Кліма під час зустрічі в Ужгороді з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.


Йшлося, зокрема, і про закарпатців-заробітчан у Чехії, повідомили у прес-службі ОДА. Як зазначив Г. Москаль, нині саме заробітчани є головними інвесторами на Закарпатті.


Загалом керівник області і генконсул обговорили основні моменти транскордонного співробітництва Закарпаття із чеським краєм Височина, реалізацію програми розвитку міст і сільських громад. Керівник області подякував за увагу Чеської Республіки до Закарпаття, за розвиток контактів між нашими громадами та Височини, реалізацію багатьох спільних інвестиційних проектів у сфері освіти, культури, охорони здоров’я у районах області. Особливо це стосується оновлення та реконструкції шкіл, дитячих садочків, амбулаторій у невеличких селах, які зараз переводяться на альтернативне опалення.