Російська агресія та анексія Криму змушують інакше дивитися на Бердянськ та Азовське море взагалі. Адже не варто сподіватися, що кораблі Чорноморського флоту Росії утримуватимуться від якихось дій в акваторії згаданого моря лише через осуд міжнародної спільноти. Російські прикордонники навіть за часів Януковича організовували справжні «сафарі» на рибалок з Донеччини та Запоріжжя. Скандальне відео свідомого вбивства чотирьох наших співгромадян у вересні 2013-го облетіло весь світ.

 

Отже, в планах ВМС України з’явилася побудова військово-морської бази в Бердянську. Один із підрозділів військових моряків вже розміщено у будівлі колишнього санаторію. В перспективі ж під базу буде передана територія та споруди давно закритого ПТУ. У Бердянській затоці визначають місця базування українських бронекатерів. Окрім того, у спальних районах міста буде виділено землю під житлове будівництво для військовослужбовців.

Домовленість про це з’явилася під час робочої зустрічі командувача ВМС України віце-адмірала Ігоря Воронченка та бердянського міського голови Володимира Чепурного.

Запорізька область.