У Полтаві відкрили пам’ятну дошку на честь офіцера спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України Геннадія Біліченка. Встановили її на фасаді будинку № 29-Б, на вулиці, що віднедавна названа ім’ям героя.

 


Геннадій став першим військовослужбовцем, який загинув від рук російських загарбників на Донбасі. Як відомо, Антитерористична операція офіційно почалася там 14 квітня 2014 року. Однак свій перший і останній бій із російськими спецпризначенцями Геннадій прийняв уже вранці 13 квітня фактично як учасник АТО. Він разом із колегами-побратимами приїхав туди у відрядження, щоб захищати Україну від терористів і загарбників.


Коли їхній автомобіль зупинився за кілька кілометрів від Слов’янська, по наших бійцях відкрили шквальний вогонь із автоматичної зброї професійні вбивці з сусідньої держави-агресора. За свідченнями очевидців, Геннадій Біліченко першим помітив небезпеку й попередив про неї товаришів, по суті, врятувавши їм життя. Хоча ще двоє співробітників СБУ тоді дістали поранення.


Дружина героя подякувала всім, хто дбає про їхню родину після того, як чоловік і батько сина-школяра відійшов у вічність.

Полтава.


Фото автора.