У селі Первозванівка Чутівського району, що на Полтавщині, урочисто відкрили пам’ятник... футбольному м’ячу (на знімку). З’явився він поблизу стадіону на постаменті, який донедавна «гріла» скульптура пролетарського вождя. Ініціатором і спонсором встановлення виготовленої з бетону й покритої рідким пластиком «шкіряної кулі» діаметром півтора метра став тамтешній аграрій, депутат обласної ради і президент місцевої футбольної команди «Вікторія» Олексій Порохня.


Згадана команда, що грає на першість області й має амбітні плани, — не єдина в цьому селі. Тут підростає надійна зміна дорослим футболістам-аматорам. Наймолодші гравці також продемонстрували свою майстерність під час справжнього футбольного свята, влаштованого з нагоди відкриття незвичного пам’ятника. Згідно із задумом автора, скульптора Ярослава Шкарупи, м’яч увінчує собою оригінальний золотий кубок, а на боках постаменту відображені миттєвості футбольних баталій...


Пам’ятники футбольному м’ячу встановлювали в нашій державі й раніше, перший із них з’явився в Харкові. Однак у Первозванівці пишаються тим, що їхній — найвищий (майже 5 метрів) і перший у сільській місцевості.

Водночас жителі населеного пункту сподіваються, що така екзотика сприятиме не лише успіхам їхньої команди, а й розвитку зеленого туризму.

Полтавська область.


Фото з сайту Чутівської РДА.