Цієї суботи у Дніпрі відбулося перше тренування у рамках проекту "Ігри героїв", спрямованого на захист прав та фізичну реабілітацію наших співгромадян із обмеженими можливостями. У програмі беруть участь люди із інвалідністю, серед яких -- учасники АТО. Наприкінці жовтня, після двох місяців занять із тренерами, вони випробують сили у змаганнях із кросфіту -- багатофункціонального виду спорту, що включає у себе гімнастичні та аеробні навантаження, елементи важкої атлетики.

 

Співорганізатором проекту стала облдержадміністрація, а пропозиція надійшла від киян. За словами радника голови ОДА Ольги ГОРБ, у першому тренуванні взяли участь п'ятнадцятеро людей, представники Дніпра, Кривого Рогу та Кам'янського. Семеро із них -- колясочники. "Далі ми будемо дивитися, чи вистачить у всіх сил на навантаження, чи дозволять лікарі. Ці люди -- цілеспрямовані, ставлять перед собою певні завдання і досягають результату, хай і з більшими труднощами, аніж інші", -- каже вона. Ольга Горб пояснила, що команд не передбачено, кожен змагатиметься за власний результат.

 

Як розповів журналістам автор та продюсер проекту Євген КОВАЛЬ, він радий, що Дніпро ідею підтримав. "Ігри Героїв" серед атовців вже відбулись у Києві та Харкові, у майбутньому мають долучитися Львів та Одеса. Одна із цілей організаторів -- зробити змагання всеукраїнськими. До речі, вони цілком можуть стати навіть міжнародними, адже, за словами Євгена Коваля, проектом зацікавилась американська асоціація людей із інвалідністю.

 

У подальшому до програми входитиме не тільки спортивний напрям, але і працевлаштування, доступність міст для маломобільних груп населення, наука та освіта. Також автори проекту допомагають учасникам АТО із розвитком бізнесу.

 

Галина НЕРЕТІНА.

Фото автора.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України