Кубок України з пожежно-прикладного спорту тривав упродовж двох днів у Кропивницькому на базі спортивного комплексу управління ДСНС України у Кіровоградській області.

 

На знімках:

 

під час змагань

 

урочиста церемонія нагородження переможців

 

Фото
прес-служби управління ДСНС
у Кіровоградській області.

 

У змаганнях взяли участь 20 команд з усієї держави, у складі яких виступали 2 заслужені майстри спорту, 7 майстрів спорту міжнародного класу, 55 майстрів спорту, 69 кандидатів в майстри спорту і 25 спортсменів-розрядників.

 

Спортсмени змагалися в підйомі штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, подоланні стометрівка з перешкодами (подолання паркану, біг по колоді з двома пожежними рукавами в руках, з'єднання і прокладання рукавної лінії) та бойовому розгортанні (команда з семи учасників прокладає магістральну рукавну лінію і вправа на точність вражання мішені струменем води).

 

За результатами змагань володарем Кубка України з пожежно-прикладного спорту стала збірна команда Волинської області, "срібло" здобули спортсмени Київщини, а бронзові медалі завоювали учасники команди Одеської області.

 

Учасників змагань привітали перший заступник голови ДСНС України Олег МЕЛЬЧУЦЬКИЙ, перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій КОВАЛЕНКО, Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк, віце-президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, майстер спорту міжнародного класу, суддя міжнародної категорії Олександр ТАРАСОВ, начальник управління ДСНС України в області Віталій МИРОНЮК.

 

Пожежно-прикладний спорт -- особливий вид спорту, який сприяє підвищенню фізичної витривалості, яка є надзвичайно важливою для роботи в екстремальних умовах, розвиває у рятувальників здібності, що сприяють боротьбі з пожежами та іншими надзвичайними ситуаціями. Його основне завдання -- розвивати у рятувальників здібності, що сприяють боротьбі з вогняним лихом. І саме тут є можливість продемонструвати не лише власну спритність та силу, згуртованість команди і особисту майстерність, а й сутність своєї професії.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кропивницький.

 

Голос України