Ювілейну, 160-ту, річницю з дня народження Івана Франка -- великого Каменяра, титана праці, видатного письменника й громадського діяча -- відзначили на Закарпатті.

 

Урочистості відбулися в парку міста Сваляви біля погруддя мислителя, слова й думки якого і сьогодні закликають сучасників осмислити наше сьогодення, жити й трудитися для народу. До святкування долучилися голови обласної держадміністрації та облради -- Геннадій МОСКАЛЬ і Михайло РІВІС, керівник Свалявської РДА Олександр ДІДОВИЧ, громадські діячі, мешканці міста та району.

 

-- "Ми мусимо навчитися чути себе українцями -- не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів". Ці слова, що належать Івану Франку, і сьогодні не втратили своєї актуальності, -- наводить слова з промови керівника області Г.Москаля його прес-служба. -- Франко наче тепер звертається до нас і закликає в ці важкі часи об'єднатися у протидії російській агресії. Літератор, мислитель, політик символічно став поряд зі своїм народом за збереження держави, яку будував титанічною, каменярською працею. За це йому наша пошана і вічна пам'ять!

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.

 

Голос України