На причалі Практичної гавані Західної військово-морської бази ВМС України 40 курсантів факультету Військово-Морських сил і 23 курсанти відділення військової підготовки морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія» склали військову присягу на вірність українському народові. Від імені військової ради українських ВМС майбутніх офіцерів флоту з видатною подією в їхньому житті привітав командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко.


Факультет ВМС Національного університету «Одеська морська академія» є правонаступником Академії військово-морських сил імені Нахімова, яка до квітня 2014 року функціонувала в Севастополі. На факультеті готують фахівців для національного флоту, а також студентів вищих навчальних закладів за програмою офіцерів запасу.


Військовослужбовців вищого військового навчального закладу також привітав командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко. Командувач флоту вручив курсантам-морпіхам прапор Військово-Морських сил ЗС України і прапор Української морської піхоти та побажав їм успіхів у навчанні.


Найближчим часом факультет ВМС буде переформовано в Інститут ВМС Національного університету «Одеська морська академія».

Одеса.