Усі 67 тварин із зоозони на Монастирському острові Дніпра протягом вересня переїдуть до «Feldman Ecopark», що на Харківщині. Разом із ними передадуть звичні для звірів вольєри або частини огорож.


Раніше міська влада вирішила закрити зоозону в Дніпрі через неможливість забезпечити там належні умови утримання тварин з додержанням усіх санітарних норм.


Як розповів заступник міського голови — директор департаменту комунального господарства і капітального будівництва міськради Михайло Лисенко, дніпряни виїжджали до екопарку і обстежили його. Він запевнив журналістів, що там створені сучасні умови, тож чотирилапі та пернаті переселенці нарешті житимуть комфортно. Тільки ведмеді поки що не отримають постійної прописки, вони перебуватимуть на Харківщині тимчасово. Для них підшукують варіанти у різних місцях, навіть тривають перемовини із Білоруссю.


Як розповів заступник міського голови, тварин на Харківщину передадуть безплатно. Озвучив він і остаточну вартість мешканців дніпровської зоозони. Верблюда, наприклад, оцінено у 390 грн. без ПДВ, віслючка — у 200, страуса — у 219. Ці цифри, власне, свідчать про нинішній стан тварин. Транспортуватимуть їх коштом приймаючої сторони, окрім того, вирішується питання щодо обстеження і вакцинації.

Дніпропетровська область.