У Дніпрі біля Читальної арки відбулась акція -- обмін шкільними книжками. Захід визвав неабияку зацікавлення у городян, тож його повторять 10--11 вересня, на День міста.

 

Фото
зі сторінки Олени ШВЕЦЬ у Facebook.

 

"Ми планували, що акція буде присвячена шкільній тематиці -- тут будуть задачники, атласи, контурні карти, підручники. За два дні обміняли 500 екземплярів. Деякі ще залишилися -- найцінніші ми приберегли, щоб представити на наступній акції", -- розповіла Олена ШВЕЦЬ, менеджер проекту "Буккросинг шкільних книжок".

 

За її словами, на обмін містяни принесли чимало літератури з англійської мови: художню, посібники, збірники вправ. Багато було і задачників з алгебри, геометрії. У фаворитах також фізика та історія. На шкільній акції працювали чотири волонтери, які пояснювали людям правила обміну.

 

"Не всі, на жаль, розуміють сенс буккросингу -- те, що потрібно не тільки взяти книжку, а й принести, дбайливо ставитися, за європейською традицією залишити послання майбутньому господарю, не нести на книжковий ринок. Ми вирішили, що треба якось впливати на свідомість людей, тож виникла ідея тематичного шкільного заходу. У подальшому плануємо інші акції -- обмін художньою, технічною літературою", -- зазначила Олена Швець.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України