На Закарпатті слідчі облуправління Служби безпеки України завершили досудове розслідування та скерували до суду матеріали стосовно місцевого мешканця, обвинуваченого за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України й розпалювання міжнаціональної ворожнечі. 


Уродженець області систематично бере участь у громадських масових заходах. Виступаючи на одному з таких мітингів у березні 2016 року, цей громадянин, повідомили у прес-службі облСБУ, говорив про начебто незаконне приєднання Закарпаття до України, звинувачував українців та органи державної влади у нібито ворожому ставленні до представників корінних народів області та агітував за від’єднання Закарпаття від України.


Цьому чоловікові слідчі оголосили підозру за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі) Кримінального кодексу України. Суд уже арештував його майно. Зловмисникові загрожує від 5 до 10 років ув’язнення. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.

Закарпатська область.

 

Факт

 

З початку року слідчі облуправління СБУ оголосили 8 підозр фігурантам кримінальних проваджень за злочини проти основ національної безпеки. Скеровано до суду матеріали чотирьох кримінальних проваджень для притягнення до відповідальності обвинувачених за дії, що шкодять Україні. Розпочате спеціальне досудове розслідування з метою притягнення до кримінальної відповідальності громадянина, який переховується від правосуддя за злочини проти основ національної безпеки.