Кропивницький увійшов до 17 населених пунктів України, де до Дня Незалежності відбулася Всеукраїнська акція «Година народовладдя», організатором якої виступила Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» від «Інституту «Республіка» (на знімку).

 

 

Активісти просили громадян відповісти на запитання: «Чи керуєте ви державою та містом?», а також назвати проблеми, які їх турбують.


Результати символічного голосування виявилися такими: менш як третина опитаних вважають, що наділені реальним правом керувати державою, значно більше (хоч і менш як половина) — містом (32).


Серед основних проблем, що їх турбують нині, під час акції містяни називали високий рівень смертності населення від серцево-судинних і судинно-мозкових, онкологічних захворювань та туберкульозу, проблему якості питної води, несанкціоновані забудови, згубну дію на здоров’я людей горіння міського сміттєзвалища, відсутність автобусів великої вмісності на маршрутах міста, неналежні умови для вільного пересування людей з обмеженими можливостями, брак робочих місць, заборону встановлювати автономне електроопалення та інше.


Звернення з переліком проблем, що турбують мешканців міста, волонтери «Активної Громади» передали чиновникам міської ради для їх розв’язання.
Мета акції — закликати громадян замислитися над тим, чи можуть вони впливати на долю свого міста і країни в цілому, повідомив регіональний координатор «Активної Громади» Анатолій Стоян.


Факт. За попередніми дослідженнями, жителі Кропивницького, як і мешканці інших населених пунктів України, не поспішають застосовувати свої законні права. Підтвердження — 47,9% громадян не знають свого представника в міській раді, понад 73 — в районній у місті, майже 82% — в обласній раді.

Кропивницький.


Фото надане ВГО «Інститут «Республіка».