У Дніпрі біля Читальної арки відбулась акція — обмін шкільними книжками. Захід викликав неабияке зацікавлення у городян, тож його повторять 10—11 вересня, на День міста.

 

 

«Ми планували, що акція буде присвячена шкільній тематиці — тут будуть задачники, атласи, контурні карти, підручники. За два дні обміняли 500 екземплярів. Деякі ще залишилися — найцінніші ми приберегли, щоб представити на наступній акції», — розповіла Олена Швець, менеджер проекту «Буккросинг шкільних книжок».


За її словами, на обмін містяни принесли чимало літератури з англійської мови: художню, посібники, збірники вправ. Багато було і задачників з алгебри, геометрії. У фаворитах також фізика та історія. На шкільній акції працювали чотири волонтери, які пояснювали людям правила обміну.


«Не всі, на жаль, розуміють сенс буккросингу — те, що потрібно не тільки взяти книжку, а й принести, дбайливо ставитися, за європейською традицією залишити послання майбутньому господарю, не нести на книжковий ринок. Ми вирішили, що треба якось впливати на свідомість людей, тож виникла ідея тематичного шкільного заходу. У подальшому плануємо інші акції — обмін художньою, технічною літературою», — зазначила Олена Швець.

Дніпропетровська область.


Фото зі сторінки Олени Швець у Facebook.