На початку вересня у Дніпрі та Кривому Розі презентують перший том «Книги пам’яті», присвяченої полеглим військовослужбовцям ЗСУ.

 

 

Видали книгу за ініціативою Міноборони, над її упорядкуванням працювали співробітники Національного військово-історичного музею та волонтери сайту «Книга пам’яті полеглих за Україну». До першого тому ввійшли історії уродженців шести областей, зокрема, і 346 мешканців Дніпропетровщини.


За словами радника голови ОДА Ольги Горб, 8 вересня видання презентують у Дніпрі у стінах облдержадміністрації, а наступного дня — у Кривому Розі, адже значна кількість тих, хто загинув за незалежність нашої держави, — мешканці цього міста та Криворізького району.


На заході будуть рідні загиблих, також запрошують усіх охочих (за попередньої реєстрації). «Презентація різних видань уже стала у ОДА традицією. Ця тема — важка, але важлива», — зазначила радник голови облдержадміністрації.


За словами Ольги Горб, із початку АТО на захист Батьківщини стали понад 25 тисяч жителів Дніпропетровщини, півтисячі загинули на сході України.

Дніпропетровська область.


Фото сайту Міністерства оборони.