Озеро Гарячка, що в Дарницькому районі Києва, перетворилося на справжню стічну яму. Протягом багатьох років Дарницька ТЕЦ скидає в озеро небезпечні відходи горіння. Через це отруйні речовини й викиди поширюються по найбільш населених районах лівого берега. Результат діяльності шокує — Гарячку знищили повністю.

 

«В убивстві озера винуваті не тільки тепловики. Сюди на самоскидах привозять гори сміття. Подивіться на пластикові пляшки, які двометровим шаром покрили його вцілілу від вугільної суміші водну гладь», — каже глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.


Міська влада цю проблему розв’язувати не поспішає, але запевняє, що стежить за ситуацією. Як повідомляють на сайті КМДА, рівень забруднення ще не перевищує допустимі норми.


«Управління екології департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА здійснює посилений моніторинг ситуації навколо водойми. Ми повинні бути впевнені в тому, що відходи, які там розміщаються, не шкодять здоров’ю людей. На сьогодні дані моніторингу свідчать про те, що рівень забруднення в результаті роботи ТЕЦ не перевищує допустимі норми, але ми продовжимо посилений нагляд за станом водоймища й території довкола нього», — запевнив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.