Це рядки з присяги першокурсників на вірність обраному вишу

 


Уже в 119 раз Національний університет біоресурсів і природокористування України відкрив свої двері для першокурсників. Молоді люди зі всієї країни та більш як із 14 іноземних держав поповнили лави студентів вищого навчального закладу.


Традиційно запаливши «Чашу знань», виступив ректор університету Станіслав Ніколаєнко, котрий розповів про досягнення ВНЗ та привітав усіх з першим осіннім святом.


«Дорогі студенти, великий Шевченко нам заповідав: «Учітесь,.. думайте, читайте! .... І чужого навчайтесь. Й свого не цурайтесь». Я Переконаний, що ви вдало обрали вищий навчальний заклад і професію. Якщо вкладете в навчання свою енергію, душу і працю, то щастя і доля самі розшукають вас. Дорогі першокурсники, закликаю вас: творіть, піднімайте якорі та пливіть із тихих гаваней у велике і славне життя, у буремне море сьогодення. Навчайтесь і працюйте, шукайте, здобувайте, мрійте і робіть відкриття. Зі святом вас!» — сказав Станіслав Ніколаєнко.

 

Уже в 119 раз Національний університет біоресурсів і природокористування України відкрив свої двері для першокурсників. Молоді люди зі всієї країни та більш як із 14 іноземних держав поповнили лави студентів вищого навчального закладу.


На сьогодні НУБіП входить в 10 кращих вишів країни та здійснює підготовку бакалаврів за 30 спеціальностями та магістрів за 53. Готує майже 500 аспірантів і докторантів, співпрацює з 146 установами із 41 країни. В ньому діють дев’ять міжнародних програм.


За минулий рік 21 студент цього навчального закладу став переможцем всеукраїнських олімпіад, деякі викладачі стали лауреатами премій Верховної Ради та Кабінету Міністрів. 250 викладачів пройшли стажування і відвідали іноземні виші, 52 студенти і аспіранти направлені на навчання за кордон. На базі університету започатковано всеукраїнський волонтерський рух, а цього року мають відновити корпус №3.


На святкуванні були присутні Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та Генеральний прокурор України Юрій Луценко, котрий також привітав студентів.


«Навчайтесь, шануйте свою державу та своїх батьків, любіть один одного, бо студентські роки — це той час, коли можна і треба любити», — закликав першокурсників Юрій Луценко.


Загалом гостями цьогорічного свята стали понад 5 000 тисяч осіб, серед яких були керівники провідних світових компаній і університетів Європи, представники уряду, народні депутати, викладачі та батьки студентів.


Міжнародний день знань НУБіП почав святкувати з урочистого відкриття на Алеї слави університету пам’ятників його фундаторам та метрам аграрної науки — видатному вченому в галузі фізіології живлення рослин, агрохімії, ґрунтознавства, біохімії та мікробіології Петру Власюку і одному із засновників Української сільськогосподарської академії, фітопатологу Володимиру Пересипкіну. Після цього всі присутні змогли насолодитися концертною програмою заходу, до якої увійшли пісні та танці, виконані студентами. Для батьків великою гордістю було побачити своїх дітей, що впевнено крокували стадіоном в марші першокурсників.

 

Під час святкування Дня знань.

 

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко, Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

 

Відкриття пам’ятника вченому Володимиру Пересипкіну на Алеї слави фундаторів вишу, тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток університету, країни й аграрного сектору в цілому.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.