Стенд пам'яті Євгену КОСТЮКУ, наймолодшому вінничанину, який загинув в АТО, відкрито у перший день нового навчального року у його рідній школі № 11 у Вінниці.

 

На знімку:
 

одна з фотографій Євгена КОСТЮКА,
представлена на стенді пам'яті
на честь наймолодшого вінничанина,
загиблого в АТО

 

Згадати добровольця, бійця штурмової роти ДУК "Правий сектор" Євгена Костюка, у шкільному музеї "Пам'ять" зібралися його рідні, друзі, побратими, вчителі й учні. Дідусь хлопця -- полковник у відставці Анатолій КОСТЮК -- після того, як розповів про внука, зачитав листи, які той писав із зони АТО. "...Розповім про побратимів. Я вже не можу відділити їх від своєї сім'ї. Вони для мене стали рідними. Такими, як ти, дідусю, як мама..."

 

На стенді представлено фотографії Євгена Костюка -- шкільні та з фронту, камуфляжний одяг, листи, військову атрибутику. Директор музею "Пам'ять" вчителька історії Тетяна НАЗАРУК звернулася до присутніх з проханням доповнити експозицію новими матеріалами, донести її слова до тих, з ким воював Євген Костюк, щоб вони поділилися спогадами про відважного юнака.

 

Куточок бійця -- поруч із матеріалами, що розповідають про ще двох випускників школи -- військового кухаря Тараса СИЧА, котрий загинув під Дебальцевим, і Валерія ТАРНАВСЬКОГО, життя якого обірвалося у далекому Афганістані під час служби у Радянській армії.

 

Євгенові Костюку 28 серпня мало б виповнитися тільки 19! У 2014-му він разом із групою хлопців прийшов у батальйон ОУН. Комбат Микола КОХАНІВСЬКИЙ спочатку відмовив безвусим юнакам. Ті не відступали. Повторювали, що вони не діти, а воїни. На початку нинішнього року Євген перейшов у ДУК "Правий сектор". 2 червня підірвався на розтяжці. Дві доби медики Дніпропетровської лікарні імені Мечнікова боролися за життя хлопця. Поранення в голову виявилося надто складним...

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України