Область — як і обіцяла всього лише чотири дні тому — відвідала дружина Президента України Марина Порошенко. Київська гостя побувала на урочистій лінійці в міській школі №66, де цього року на загальних підставах навчатимуться двоє другокласників з особливими потребами. Два хлопчики-візочники перший клас закінчили за індивідуальною програмою навчання, і ось тепер вони — у звичайній школі. Втім, процес їхнього навчання буде значно ширшим, ніж в однокласників. Зокрема, із хлопчиками займатимуться реабілітолог і логопед.

 

— Я глибоко вдячна вчителям і батькам, що ви виховуєте дітей у дусі взаєморозуміння і честі, і за те, що вірите в них, — заявила у своєму вітанні Марина Порошенко. — І дуже важливо, щоб діти отримали можливість навчатися разом зі своїми ровесниками, адже інклюзивне навчання — це не лише рука допомоги дітям з особливими потребами. Це ще й приклад рівноправ’я, підтримки і людяності для усіх нас...


Одразу після урочистої лінійки у запорізькій школі №66 дружина Президента виїхала в передмістя обласного центру — до Балабинської гімназії «Престиж».

Запоріжжя.