Четвертий Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина — бізнес в центрі України» провели у місті над Бугом обласна та міська рада Вінниці. Представники бізнесу та дипломатичних установ з понад десяти країн близького і далекого зарубіжжя відгукнулися на запрошення взяти участь у заході.

 

Ділове спілкування зарубіжних гостей, серед яких були потенційні інвестори, з місцевими підприємцями та представниками обласної і міської влади відбувалося на чотирьох запропонованих платформах — залучення інвестицій у розвиток промислового сектору, енергоефективності та альтернативних видів палива, аграрного бізнесу та туристичної галузі.


— Ми пропонуємо інвесторам те, чого, можливо, нема в інших регіонах, — наголосив перед учасниками форуму голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Це — супровід обласною і міською владою реалізації бізнес-планів від початкової стадії до їх завершення. Пропонована підтримка унеможливлює створення штучних перепон для інвестора, навпаки, сприяє ефективному втіленню в життя його планів. Така співпраця вже перевірена на практиці.


Напередодні форуму департамент міжнародного співробітництва ОДА презентував оновлений веб-сайт «Інвестиційний портал Вінниччини». Крім того, у кожне іноземне представництво у нашій країні обласна влада передала план інвестиційних пропозицій. У документі також наведено приклади успішно реалізованих проектів. За інформацією обласного управління статистики, у першій половині 2016-го підприємствами краю освоєно майже три мільярди гривень капітальних інвестицій.


Вінницька область.