Одеса 2 вересня відзначила 222-й день народження. Це свято люблять усі, кому хоч раз у житті довелося побувати в цьому дивовижному місті.


За тиждень святкувань на одеситів і гостей міста чекала величезна кількість сюрпризів. По-перше, оновлена Старосінна площа, що зустрічає пасажирів, які прибувають до міста потягом. До дня народження завершилася й капітальна реконструкція пам’ятника «Викрадення Європи» — територію довкола нього перетворено на сквер з дитячими майданчиками, затишними ліхтарями, ажурними лавками. А на 6-й станції Великого Фонтана замість стихійного базару зведено торговельний центр з кафе «Старий трамвай».


Приємним подарунком для городян стало також відкриття на Грецькій площі пам’ятника видатному градоначальникові Одеси Григорію Маразлі, який керував містом протягом 12 років, а також відкриття нових імен на Алеї зірок. Але головним заходом Дня міста Одеси став святковий гала-концерт на Потьомкінських сходам за участю зірок української та світової естради. Одеситів привітали Віктор Павлик, Ірина Білик, Іван Дорн, Arrіval (the musіc of Abba), Дзідзьо, Тетяна Амірова та Микола Свидюк. Завершилося офіційне святкування дивовижним феєрверком.


Розділити свято з одеситами прибули представники 14 міст-побратимів. А загалом у ці дні Перлину біля моря відвідали майже двісті тисяч гостей. Найнесподіванішою подією нинішнього святкування стали телеграми-привітання одеситам із США, де 12 міст і 11 селищ мають ім’я Одеса.


Одеса.