На День Вінниці, який відзначали у суботу, у місті представили ще один трамвай, виготовлений на місцевому комунальному підприємстві "Вінницька транспортна компанія" за підтримки зарубіжних фахівців.

 

На знімку:

 

такий вигляд мають трамваї "WinWay",
що виготовляються у Вінниці

 

Першими випробували новинку члени ГО для людей з фізичними вадами "Гармонія". Трамвай має вставку з низькою підлогою, що дає можливість заїжджати у вагон на інвалідних візках або з дитячими колясками. Для розташування візків передбачено спеціальне місце. Рейковий транспортний засіб виготовлено на базі чеського вагона. Від інших відрізняється довжиною, що становить 30 метрів. Одночасно може перевозити 306 пасажирів. Має не тільки зовнішній сучасний дизайн. Як пояснив керівник підприємства "Вінницька транспортна компанія" Микола ФОРМАНЮК, трамвай обладнано транзисторною системою керування двигунами "Segelec" (виробництва Чехії); інформаційною системою, відеотехнікою для спостереження водієм за ситуацією в салоні та зовні. Салон освітлюється світлодіодними лампами. Двері відчиняються і зачиняються з допомогою натискання на сенсорну кнопку. Інфрачервоний датчик руху убезпечить пасажирів від затискання дверима, вони не зачиняться доти, доки пасажири не звільнять підніжку.

 

Вагон має поліпшену тепло- та звукоізоляцію, вентиляційну систему салону. Як і в інших трамваях, тут можна безплатно користуватися Wi-Fi.

 

Створення такого вагона обійшлося у вісім мільйонів гривень. "Новий вагон Львівського заводу "Електрон" коштує 26 мільйонів гривень, -- зазначив міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. -- Ми обрали шлях складання власного трамваю, якому вінничани дали назву "WinWay". Це вже другий вагон, створений у цехах транспортної компанії. Нині технічні випробування проходить ще один вагон. У ньому також передбачено умови для перевезення людей на візках. Вихід на лінію третього вагона планується у грудні нинішнього року".

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото автора.

 

Вінниця.

 

Голос України