Рахів показав: Закарпаття займає лідерство у туристичній галузі України.

 

На знімку:

 

під час свят у Рахові

 

Фото надано
прес-службою ОДА.

 

Родзинкою ХХІІІ Міжнародного гуцульського фестивалю, що відбувся цими вихідними у столиці закарпатської Гуцульщини місті Рахові, який ще величають "гуцульським Парижем", -- стали 56 трембітарів із Закарпаття, Галичини та Буковини. Трембітання у їх виконанні стало рекордом України, офіційно зафіксованим "Національним реєстром рекордів" -- найбільше трембіт в одній локації. Своєрідним лейтмотивом фестивалю, стверджують в ОДА, стало привітання керівника Закарпаття Геннадія МОСКАЛЯ, виголошене гуцульською говіркою: "Аби ви'сі жили сто років, а ми се виділи і сему'ся тішили".

 

На це величне свято щирості, музики й автентичних страв приїхали тисячі гостей з Івано-Франківщини, Буковини, РумуніїЛитвиМолдовиСловаччиниУгорщини та Польщі...

 

Та головні святкові заходи проходили в неділю в амфітеатрі урочища "Буркут", що вивищується над Раховом: фестиваль "Гуцульська бриндзя" вшановували аж 22 павільйони з народними стравами -- від кожного села району. Цьому дивовижно яскравому святу сприяла по-літньому сонячна погода, тому туристів зібралося тисячі -- на величезній території "Буркута" яблуку ніде було впасти. Геннадій Москаль заходив у кожен павільйон і пригощав туристів "афинівкою" (настоянкою на чорницях).

 

-- Фестиваль став справжнім святом піднесення українського духу, -- наводить слова Г. Москаля його прес-служба. -- Стільки тисяч усміхнених людей у вишиванках на одній місцині я ще не зустрічав! Такими масовими заходами за участі десятків тисяч туристів, як "Гуцульстка бриндзя" чи фестиваль "На Синевир трембіти кличуть!", не може похвалитися жодна область України. Цього року до Рахова приїхало й дуже багато російськомовних туристів -- із Донбасу та південних областей України. Це ще одне свідчення, що Закарпаття займає лідерство у туристичній галузі країни. І ми тільки нарощуємо свої потужності. Через два тижні започатковуємо в області новий весільний етно-фест. У Колочаві (в музеї просто неба "Старе село") та Німецькій Мокрій влаштуємо весілля в традиційному закарпатському стилі. Запрошуємо туристів -- буде дуже цікаво!

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України