Голову Захарівської (колишньої Фрунзівської) райради Одеської області В’ячеслава Думитрашка (висувався в депутати від ВО «Батьківщина») притягнуто до адміністративної відповідальності за корупцію.


Відповідна постанова Захарівського районного суду про визнання чиновника винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, набрала чинності. Раніше управлінням СБУ в Одеській області було отримано інформацію про можливу причетність голови Захарівської райради до корупційної діяльності.


З’ясувалося, що голова районної ради, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, одночасно продовжував мати статус фізичної особи-підприємця й активно займатися комерційною діяльністю, від чого одержував чималі дивіденди.


Під час ретельної перевірки дані знайшли своє підтвердження й стали підставою для підготовки та оголошення правоохоронцями порушникові законності протоколу про корупцію.


У судовому засіданні Думитрашка В. А. визнано винним. Як покарання суд ухвалив рішення про штраф чиновнику-комерсанту у розмірі 5 тис. 100 грн., оплатити судові витрати, а також конфіскувати прибуток, отриманий від незаконної підприємницької діяльності.


Одеська область.