Одинадцять хвилин замість запланованих двох годин знадобилося майстрині карамелі Олені Габайдуліній та її юним помічникам, щоб встановити рекорд — викласти найбільший тризуб у країні з карамельок. Зробили це у рамках сімейного фестивалю «Місто професій», який відбувся у Дніпрі.

 

«Діти так захопилися цією ідеєю, що все відбулося дуже швидко», — каже майстриня. Підготовка до досягнення, за словами Олени Габайдуліної, почалася ще тиждень тому.


Представник національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій повідомив, що досягнення зафіксовано у категорії «Масові заходи» як найбільший герб із цукерок, викладений руками дітей. Кількість карамельок у тризубі — шість тисяч, довжина — 3,9 м, ширина — 2,6 м. На виготовлення солодкого рекорду пішло 60 кг цукру.


Майже три тисячі цукерок, за словами Олени Габайдуліної, через волонтерів «Сили Дніпра» передадуть у зону АТО. Отримають солодощі також хлопці, які лікуються у Дніпрі у військовому госпіталі та лікарні ім. Мечникова, онкохворі діти та маленькі переселенці.

Дніпропетровська область.

 


На знімку: Олена Габайдуліна та рекордний тризуб.


Фото автора.