На День Вінниці, який відзначали у суботу, в місті представили ще один трамвай, виготовлений на місцевому комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія» за підтримки зарубіжних фахівців.


Першими випробували новинку члени громадської організації людей з фізичними вадами «Гармонія». Трамвай має вставку з низькою підлогою, що дає можливість заїжджати до вагона на інвалідних візках. Для візків передбачено спеціальне місце. Рейковий транспортний засіб виготовлено на базі чеського вагона. Від інших відрізняється довжиною, що становить 30 метрів. Одночасно може перевозити 306 пасажирів і має сучасний дизайн.

Як пояснив керівник підприємства «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк, трамвай обладнано транзисторною системою керування двигунами «Segelec» (виробництва Чехії), інформаційною системою, відеотехнікою для спостереження водієм за ситуацією в салоні та зовні. Салон освітлюється світлодіодними лампами. Двері відчиняються і зачиняються за допомогою натискання на сенсорну кнопку. Інфрачервоний датчик руху убезпечить пасажирів від затискання дверима, вони не зачиняться доти, доки пасажири не звільнять підніжку.


Створення такого вагона коштувало вісім мільйонів гривень.


Вінниця.