СОЦОПИТУВАННЯ

 

Питання — їхати на відпочинок до окупованого Криму чи ні — для багатьох українців уже стало риторичним. Для всіх моїх знайомих воно має лише одну відповідь — категоричне «ні».


Усіх... крім однієї подруги. Вона щоліта вирушає в Євпаторію, де залишився бабусин будинок, рахунки за який треба сплачувати. Звісно, це можуть зробити й родичі, котрі постійно проживають на півострові і здають її дім у оренду. Але подруга попри всі кордони і складнощі з дорогою їде туди, де народилася, де їй усе дороге й рідне і де раніше просто-таки феєрично проводила кожне літо. Втім, останніми роками про феєрії уже не розповідає. Та й із родичами дискусій на будь-які політичні та економічні теми намагається уникати — вони то звинувачують її у тому, що світло й воду їм вимикає, то запевняють, що їм тепер набагато заможніше живеться.

Але ж очі не обманеш...

Проте переважна більшість українців у щасливі довоєнні роки вирушала на півострів не у справах, а на відпочинок. Невже їздять і досі? «Чи ви відвідували Крим цього літа?» — таке запитання нині розміщене на сайті «Голосу України» (www.golos.com.ua). І хоча опитування ще не завершене, про деяку тенденцію вже можна говорити з упевненістю.

«Після анексії до Криму ні ногою» — так відповіли 70,8% респондентів.

«Крим ніколи не був для мене курортним місцем» — заявили 14,6%.

«Так, це наша сімейна традиція» — зізналися ще 14,4%.

Долучайтеся до опитування! Нам цікава ваша думка!

 

Пляж у селищі Чорноморське. Крим.