Керівника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області звільнено за грубі порушення під час ремонту дороги М-12 Стрий—Тернопіль—Кропивницький—Знам’янка, повідомила прес-служба Укравтодору.

«Нове покриття дороги державного значення М-12 Стрий—Тернопіль—Кропивницький—Знам’янка, на якій виконувався і поточний дрібний, і поточний середній ремонт, потріскалося та пішло хвилями. Окрім цього, працівники ДП «Дорцентр» під час планової перевірки якості виконаних робіт виявили аналогічні недоліки та дали доручення їх усунути, — зазначено на офіційному сайті Укравтодору. — 30 серпня 2016 року було проведено повторну перевірку щодо усунення вищезазначених недоліків. Окрім того, що порушення не було виправлено, додатково виявлено руйнування кромки, експерти виявили нову вибоїну, узбіччя також досі належним чином не облаштовані. У зв’язку з цим керівника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області було звільнено за грубі порушення професійних обов’язків».
Про ці та інші недоліки та порушення на автомобільних дорогах Кіровоградщини «Голос України» писав неодноразово («Він сказав: «Поїхали»?! А ще: «Будете сидіти!» за 30.08.2016 та «На мапі — міжнародна магістраль, а під колесами — глибокі ями» за 14.04.2016).
На тому, що якість ремонтних робіт сьогодні для Укравтодору — першочергове завдання, наголошує т. в. о. голови відомства Євген Барах. «Ми проводимо масштабні перевірки і звільнятимемо людей, допоки не досягнемо бажаного результату. Я дуже хочу, щоб керівники служб на своїх посадах навчилися нести персональну відповідальність за кожну свою дію в рамках професійних обов’язків», — зазначив чиновник.

Кіровоградська область.