Десятьох своїх бійців втратила у зоні АТО військова частина 3028 Національної гвардії України. На їх честь на території підрозділу, що дислокується у райцентрі Калинівка на Вінниччині, урочисто відкрито пам'ятний знак.

 

На знімку:

 

пам'ятний знак
на території військової частини Нацгвардії України
нагадуватиме наступним поколінням
про героїзм десяти бійців,
які віддали своє життя
за незалежність рідної держави.

 

Фото надано департаментом інформації
Вінницької облдержадміністрації.

 

Це право надали дітям загиблих -- Юрію Ліпському, Анастасії Білошкурській і Валентину Долінському. Пам'ять їхніх батьків, а також всіх десятьох нацгвардійців частини, присутні вшанували хвилиною мовчання.

 

-- Поки існуватимуть сильні підрозділи, структурні частини, що забезпечують боєздатність нашої країни, ми зможемо дати відсіч будь-якому ворогу, -- зазначив у своєму виступі командувач Нацгвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

 

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій нагадав, як бійці полку спецпризначення Нацгвардії "Ягуар" своїми сміливими діями звільнили від сепаратистів захоплену будівлю Харківської обласної держадміністрації. "Бійці спецпідрозділу були першими під Слов'янськом, тримали оборону на горі Карачун. Двоє з них --Валентин Білошкурський і Віктор Ліпський загинули у збитому гелікоптері разом з генералом Сергієм Кульчицьким.

 

-- Маю честь висловити безмежну вдячність вам, воїнам, які залишились і залишаються вірними присязі, які, без перебільшення, першими стали на захист держави України, -- звернувся до присутніх голова Вінницької облради Анатолій Олійник. -- Український народ захищає державу, про яку мріяли наші предки, які тисячі років тому так само з гіркими втратами боронили свою країну. Дякую за вашу мужність та героїзм, за те, що ціною свого здоров'я, ціною власного життя ви утверджуєте незалежність України.

 

Слова співчуття і вдячності за відважних синів присутні адресували батькам та рідним загиблих героїв. На їх честь особовий склад частини пройшов стройовим маршем. Одна з колон якого складалася з жінок і дівчат, які прийшли у підрозділ з часу початку російської агресії і бойових дій на сході країни.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України