Чергову партію гуманітарної допомоги, загальною вагою дев'ять тонн, відправили бійцям у зону АТО вінничани. Міський голова Сергій МОРГУНОВ, який проводжав у дорогу волонтерів на чотирьох завантажених мікроавтобусах, зазначив, що везуть землякам те, чого вони потребують безпосередньо на передовій.

 

"Спочатку дізналися про потреби воїнів, а тоді організували збір допомоги, -- каже Сергій Моргунов. -- До акції долучилися самі вінничани, підприємства, установи, благодійний фонд "Подільська громада", квартальні комітети обласного центру, міський Палац мистецтв, школярі з сусіднього села Агрономічне, мешканці Вінницького та Іллінецького районів. Міськрада забезпечила транспорт пальним", -- каже очільник обласного центру.

 

Найбільш об'ємним є дизель-генератор, який вкрай потрібен в умовах осінньо-зимової погоди. Повезли також утеплювачі для бліндажів, запчастини та акумулятори до автомобілів. Бійці отримають продукти харчування, овочі, фрукти, мед, питну воду, засоби гігієни, одяг. Господині передали спечені власними руками пироги та тістечка. Традиційно взяли в дорогу малюнки з побажаннями від дітей.

 

-- Серед рибалок є гарна традиція -- відпускати першу спійману рибу, -- каже волонтер Юрій ТИРА. -- Ми ж запропонували любителям риболовлі свій варіант -- першу спійману передати для наших захисників. Зробили це через соціальні мережі. Приємно вражені тим, скільки охочих відгукнулося на нашу пропозицію. Звичайно, вони поділилися не однією рибиною. Крім того, придбали і веземо заморожену рибу.

 

За словами волонтера, на зворотному шляху привезуть на лафеті "поранений" автомобіль швидкої допомоги. Його відремонтують і знову відправлять на схід.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України