Понад 700 прикарпатців підписали контракт зі Збройними Силами України. Про це повідомили на брифінгу з питань виконання військовими комісаріатами Івано-Франківської області основних завдань у ІІ півріччі 2016-го.


На зустрічі  розповіли також і про особливості проходження служби. Резервісти залишатимуться цивільними людьми, при цьому кілька разів на рік проходитимуть навчальні збори у військових частинах. За ними зберігається зарплата за основним місцем роботи та передбачено кошти з військового бюджету.


В області вже сформовано оперативний резерв. До нього увійшли демобілізовані бійці, які мають бойовий досвід. У поточному місяці понад 200 осіб вирушать на кількатижневі навчальні збори, які відбуватимуться по всій території оперативного командування «Захід». В обласному комісаріаті наголосили, що збори — навчальні і резервістів не залучатимуть до бойових завдань у зоні проведення АТО.


Щодо місцевих контрактників, то серед охочих чимало демобілізованих. Вони здебільшого прагнуть служити зі своїми побратимами, тож для них передбачено дещо простіші правила набору. Загалом, зазначалося, військова служба за контрактом у ЗСУ набуває дедалі більшої популярності у суспільстві.


Щомісячно на військову службу за контрактом приймається до 6 тисяч українців, а з початку року контрактну службу несуть уже понад 46 тисяч осіб. До кінця 2016-го Міністерство оборони планує залучити на службу ще 20 тисяч.

 

Івано-Франківська область.