На Запоріжжі підходить до завершення збір гречки. Останню скошено та обмолочено вже на 1100 гектарах. Гречка, як для цього регіону, вродила непогано. У середньому вона дає по 8,6 центнера з гектара. Якось неквапливо цього року збирають і просо (щоправда, площі його посіву значно більші). Поки що згадану культуру обмолочено на 78 відсотках площ (14 тисяч гектарів). Середня врожайність — 17,5 ц/га. Соняшник здебільшого ще на полях.

Його скосили на 61 тисячі гектарів, утім, це лише 11 відсотків із того, що належить зібрати. Іншими словами — попереду майже 520 тисяч гектарів соняшникових жнив.


Подекуди по області вже випали дощі, втім, північ поки що живе в режимі минулого року: починати сіяти озимину в суху землю чи зачекати? Адже саме нині на Запоріжжі починається місяць оптимальних строків посіву пшениці й ріпаку. Саме ці культури домінують під час осінньої кампанії в області. Зокрема, під озимі колосові, за планами, аграрії відведуть 635 тисяч гектарів, а під озимий ріпак — 29 тисяч гектарів. Щодо прогнозів синоптиків, то найближчим тижнем вони обіцяють лише яскраве сонце та високу пожежну небезпеку, передає наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.