Про це говорили під час відкриття XVI науково-технічної конференції "Створення та модернізація озброєнь і військової техніки в сучасних умовах", яка пройшла в сесійній залі Чернігівської облради. Попередня конференція відбулася також у Чернігові на базі ліцею з поліпшеною військово-фізичною підготовкою. У ній брали участь представники близько сотні оборонно-промислових виробничих, наукових, випробувальних та інших структурних підрозділів оборонного комплексу країни.

 

Цього ж разу на дводенну конференцію прибуло більше учасників, та й тема її роботи стала ширшою, адже представлена значно різноманітнішими напрямками науково-технічних, виробничих і теоретичних військово-оборонних напрацювань, з показом окремих зразків, макетів та схем новітніх озброєнь в усіх сферах виробництва та модернізації військової техніки.

 

Відкриваючи конференцію, начальник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України Володимир БАШИНСЬКИЙ зазначив, що модернізація української армії відбувається посиленими темпами, і це дає надію на успіхи в обороні країни.

 

Про можливості модернізації Повітряних сил України поінформував головний інженер авіації ПС ЗСУ генерал-майор Петро СКОРЕНЬКИЙ. Щодо напрацювань та новації авіації Держприкордонслужби говорив головний інженер авіації, полковник Богдан ГОРБА. Цікавими були виступи заступника начальника НДІ ЗСУ "Державний Океанаріум", капітана I рангу Геннадія ФЕРДМАНА, заступника головного конструктора АНТНК ім. Антонова Миколи ВОРОБЙОВА, представників інших оборонних підприємств.

 

Учасникам конференції були представлені нові діючі та перспективні розробки військово-оборонного комплексу України.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України