На Закарпатті триває ХVІІІ Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для нацменшин «Мій рідний край». Урочисте його відкриття відбулося в Ужгороді в четвер. Першим з вітальним словом до учасників звернувся голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

 

Він наголосив: на Срібній Землі, розташованій у серці Європи, тележурналісти з різних регіонів України та інших держав мають чудову можливість не лише представити професійному журі свій доробок, а й обговорити особливості духовного відродження нацменшин, культурних надбань і цінностей етнічних спільнот. І недарма мальовниче Закарпаття, де дружно та в мирі живе багатонаціональна родина, обрано для проведення такого масштабного фестивалю.


— Перебуваючи на Закарпатті, ви почуєте різні мови, ознайомитеся з різними культурами, звичаями, традиціями. Та переконаєтеся, що їх представники разом із усіма творять своє життя на цій благословенній землі, формуючи привітне, доброзичливе обличчя Закарпаття та готовність до співпраці. Разом ми демонструємо приклад єдиної європейської родини, — наводить слова Михайла Рівіса прес-служба облради.


До гостей та учасників свята творчості звернулися міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, відомі журналісти й дипломати.


Мета фестивалю — активізувати висвітлення життя національних меншин, їхніх культурних надбань і цінностей, шляхів розв’язання проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території України та інших держав.


Це свято радіо- і телерепортерів дає можливість поспілкуватися фахівцям, які висвітлюють життя національних меншин у різних куточках Європи, а для громадських організацій це шанс привернути увагу до проблем меншин та нагода для журналістів показати свої роботи, обмінятися досвідом.

Закарпатська область.

 

Довідково

 

У фестивалі «Мій рідний край» беруть участь 68 теле- і 45 радіопрограм з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Чорногорії, Великої Британії, Польщі та Австрії.

 

Гостей вітає голова облради Михайло Рівіс.


Фото надане прес-службою обласної ради.