Про це говорили під час відкриття XVІ науково-технічної конференції «Створення та модернізація озброєнь і військової техніки в сучасних умовах», яка тривала в сесійній залі Чернігівської облради. Попередня конференція відбулася також у Чернігові на базі ліцею з поліпшеною військово-фізичною підготовкою. У ній брали участь представники сотні оборонно-промислових виробничих, наукових, випробувальних та інших структурних підрозділів оборонного комплексу країни.

 

Цього разу на дводенну конференцію прибуло більше учасників, та й тема її роботи стала ширшою, адже представлена значно різноманітнішими напрямами науково-технічних, виробничих і теоретичних військово-оборонних напрацювань з показом окремих зразків, макетів та схем новітніх озброєнь.


Відкриваючи конференцію, начальник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України Володимир Башинський зазначив, що модернізація армії відбувається посиленими темпами.


Про можливості удосконалення Повітряних сил України поінформував головний інженер авіації ПС ЗСУ генерал-майор Петро Скоренький. Щодо напрацювань та новацій авіації Держприкордонслужби говорив головний інженер авіації полковник Богдан Горба. Цікавими були виступи заступника начальника НДЦ ЗСУ «Державний океанаріум» капітана І рангу Геннадія Фердмана, заступника головного конструктора АНТНК ім. Антонова Миколи Воробйова, представників інших оборонних підприємств.


Учасникам конференції було представлено діючі та перспективні розробки військово-оборонного комплексу України.


Чернігівська область.