На Вінниччині опалювальний сезон планують розпочати першого жовтня, а не 15-го, як було у попередні роки. Про це повідомив на засіданні колегії Вінницької облдержадміністрації перший заступник голови Андрій ГИЖКО.

 

-- Необхідно відходити від старих стереотипів, коли ми розпочинали опалювальний сезон у середині жовтня, -- зазначив посадовець. -- Треба у першу чергу дбати про людей, а не прив'язуватися до визначеної раніше дати. Першого числа наступного місяця всі організації, що виробляють і подають тепло, мають бути готові до роботи. У разі зниження температури повітря до визначених норм, почати опалювати у перш за все соціальні заклади медичної та освітньої сфери.

 

Директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій ВОЛКОВ повідомив, що бюджетні заклади, які є основними споживачами твердого палива, забезпечені ним на 80 відсотків до потреби. До кінця вересня необхідну кількість палива закуплять у повному обсязі. За його словами, уже зараз готові подавати тепло у 881 школу, 786 дитсадків та 118 лікарняних установ. До роботи повністю підготовлені 90 відсотків наявних котелень.

 

-- У нинішньому році 26 котелень бюджетних установ переведено на альтернативні види палива, -- уточнив Сергій Волков. -- Завершуються такі само роботи ще на 21 котельні. Під час нового опалювального сезону на них  використовуватимуть не газ, а тверде паливо. Модернізовані котельні дадуть можливість зекономити два мільйони кубометрів дорогого блакитного палива.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України